Selecteer een pagina

19 juni 2020 19:30

Helaas is deze wandeling afgelast i.v.m. de maatregelen Corona virus.

De gidsengroep Twisk verzorgt ook dit jaar weer een heel aantal wandelingen met gids door Twisk. Het thema dit jaar is ‘de hort op’.

De zomeravondwandeling vindt plaats op vrijdagavond 19 juni.

De wandelingen start om 19.30 vanaf Theaterkerk Hemels (Grote kerk in Twisk). Er wordt gewandeld met een ervaren gids, die alles kan vertellen over de rijke geschiedenis van ons prachtige dorp. De kosten zijn 7,50 per persoon, inclusief koffie en thee bij binnenkomst en een hapje en drankje na afloop.

U kunt zich opgeven voor de zomeravondwandeling door overmaking van het verschuldigde bedrag op bankrekeningnummer NL79 RABO 0329 7539 16 ten name van het Westfries Genootschap. Vermeldt u daarbij a.u.b. duidelijk uw naam en adres. Uw betaling dient uiterlijk 13 juni binnen te zijn.

U kunt zich, op voorwaarde dat er nog plaatsen over zijn, ook bij de ingang van de zaal nog inschrijven als deelnemer en dan contant betalen.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met het Westfries genootschap en het Twisker koor. Een leuk avondje uit!

Twisk is een monumentendorp en staat te boek als één van de allermooiste dorpen van West-Friesland. Met de 51 ingeschreven rijksmonumenten heeft Twisk één van de hoogste concentraties stolpboerderijen in Nederland. De twee kilometer lange Dorpsweg toont een levendig en zeer afwisselend beeld met vele monumentale en beeldbepalende panden. Je ziet hier 300 jaar boerderijhistorie met grote variatie in stolptypes en bouwstijlen, materiaalgebruik en details. Ervaren gidsen geven u een uitleg over de bezienswaardigheden langs de levende monumenten en vertellen anekdotes uit het verre en nabije verleden.

De zondagmiddag wandelingen zijn op 12 en 26 juli, 9 en 23 augustus.

Voor meer informatie:

Tineke Voswijk; 0227-543435